Sigtuna Kulturgård

Sigtuna Kulturgård är en vacker, anrik byggnad i den gamla delen av Sigtuna. Utställingslokalen består av två vackra rum i fil, spröjsade fönster och en vidunderlig utsikt mot havet.

Efter en inbjudan att ställa ut där, bestämde vi oss för att ställa ut tillsammans. Vi är tre aktiva konstnärer från Norrbotten som har ett gemensamt projekt bakom oss. Utsmyckningen av den nyinrättade bagarstugan i Brändön. Efter det projektet var det naturligt att ge oss ut på ett till gemensamt projekt, att ställa ut tillsammans i Sigtuna.

Så, vi packade en buss full med konst och begav oss söderut. Den långa resan förde oss närmare varandra, både som människor men också som konstnärer. Allvarliga, djupa samtal om våra liv blandades med humor och dråpligheter som fick oss att kikna av skratt under färden.

Utsällningen fick heta ”100 mil hemifrån”. Ett flertal av våra besökare berättade om sina ursprung från Norrbotten. Det kom att bli många intressanta möten och samtal om en gemensam erfarenhet av den Norrbottniska kulturen. Det kom även många besökare från trakten och närliggande orter som Uppsala och Stockholm.

Denna erfarenhet har gett oss mersmak på framtida gemensamma projekt. Vi får se var vi ses nästa gång / Sharón, Inger och Anita