Om oss

Vi är fyra konstnärer, med helt olika bakgrund och i olika åldrar. Vi delar inte bara arbetsplats utan också vår erfarenhet, kunskap och en mycket uppskattad vänskap. Vi träffades när vi studerade på Konstskola (Sunderby Folkhögskola Norrbotten) där vi bland annat lärde oss vilka de positiva sidoeffekterna är när kreativa människor möts under ett tak.

Konstnärer

Sharon Arte 31

Sharón Hedman

Konstnär / Ägare

Gerd

Gerd Ylitalo

Konstnär / Ateljé Raku Art

Sharon Arte 31

Ulrika Öberg

Konstnär

Stina Arte 31

Stina Hortlund

Konstnär

Sharón Hedman

Grundare av Arte 31 / Konstnär
Medlem i KiN – Konstnärer i Norrbotten

Bakgrund: 4 år konstskola, måleri, teckning med särskild inriktning mot tredimensionell konst och keramik.

Jag kommer från Sydafrika och har bott i Sverige sedan år 2000. Som ung flicka älskade jag allt som hade med konst att göra. Dans, drama, sång, teckning och målning var några av mina favoritaktiviteter. Att få ägna mig åt konst på heltid var en dröm, som var helt otänkbar där och då, en dröm som nu går i uppfyllelse. Att studera konst här i Sverige har inneburit mer än att förverkliga min dröm – det har hjälpt mig att anpassa mig till ett nytt land och en ny kultur. Dom vänner jag har fått har tillfört mycket kärlek och glädje i mitt liv.

Inspiration: Jag inspireras i mitt skapande av människor jag möter, deras kulturer och naturen som omger dem. Det som särskilt fascinerar mig är kontrasterna mellan det land jag är född i och det land jag nu kallar mitt hem.

Gerd Ylitalo

Konstnär / Ateljé Raku Art
Medlem i KiN – Konstnärer i Norrbotten

Bakgrund: 4 år på Sunderby folkhögskola med måleri, textil och sista året med inriktning på keramik och raku.

Inspiration: Skapandet har alltid funnits som en naturlig del av mig. Inspiration har jag fått från naturen, djur och människor men framför allt hästar som står för styrka harmoni och skönhet. Jag tycker om de utmaningar som leran ger mig, att kunna skulptera, bygga, dreja och framför allt raku.

Ulrika Öberg

Konstnär
Medlem i KKV Luleå

Bakgrund: Efter flera år i restaurang- och cafébranschen, både som anställd och egenföretagare, valde jag att göra en förändring. Jag valde att satsa på något som varit en stor del av min uppväxt. Född i en kreativ familj av hantverkare och konstnärer sökte jag mig till konsten. Fyra år på Sunderby konstskola unnade jag mig och efter det har jag fortsatt att skapa på min fritid. Jag skapar mest i keramik men trä, metall och textila uttryck är andra medier jag gärna använder.

Utbildning:

  • Sunderby folkhögskola Konstskolan
  • Inredning, design och arkitektur 2010-2011
  • Konstskola år 2 2011-2012
  • Konstpedagog 2012-2014

Inspiration: Jag inspireras av former och färger, teknik och material, ytor och textur, känsla och känslor, rörelse och stillhet. Jag vill att mina verk ska glädja andra och kännas unika.

Stina Hortlund

Konstnär
Medlem i KiN – Konstnärer i Norrbotten

Bakgrund: Efter ett långt yrkesliv med många konstkurser på min fritid har jag haft möjligheten att ”leva min dröm” genom att gå konstskola på heltid under tre år. Där fick min slumrande kreativitet fritt utlopp i de olika verkstäderna. Studierna avslutades 2015. Mitt skapande har fortsatt, mest med inriktning mot keramik. Jag varvar gärna keramiken med måleri, grafik, emalj m fl tekniker som fångar mitt intresse.

Inspiration: Mycket av min inspiration kommer från naturen, människor och djur. Jag strävar mot en enkel och avskalad form. Jag vill främst att mina alster ska framkalla glädje. Av och till vill jag också mana till eftertanke.